Hannie Diender

Kampen

Hannie Diender

Hannie Diender,  een veelzijdig en bewogen kunstenares.

Al jong maakt ze haar eigen kleding en volgt de modevakschool waarbij ze blijk geeft van een creatieve inslag die tot uidrukking komt in haar ontwerpen. Ook haar gedrevenheid valt op, op haar 19e staat ze voor de klas. Niet alleen in het onderwijs is ze actief maar ook op het gebied van vrijwilligerswerk bij het Sociaal Cultureel Werk in Dalfsen. Ze experimenteert met allerlei materialen zoals klei, gips, hout, metaal  en verschillende technieken en weet menig jongere te enthousiasmeren.

In 1990 verhuist Hannie van Dalfsen naar Kampen waar ze een aantal lessen model boetseren volgt, de eerste kunstwerken zijn vrij klassiek en ingetogen van kleur. Al vrij snel ontwikkelt ze een eigen stijl  die zich het best laat omschrijven als speels en humoristisch. In haar beelden spelen communicatie en emotie een grote rol ,veel figuren zijn in groepen gezet en lijken met elkaar een onderonsje te hebben. Ieder figuur is uniek en krijgt een eigen karakter, de een eigenwijs de ander ondeugend en weer een ander onschuldig. Hannie haalt haar inspiratie vooral uit haar omgeving, de mensen met wie ze spreekt, de kledingtrends die ze ziet, alledaagse gebeurtenissen. 

In 2000 gaat Hannie voor het eerst exposeren met haar werk en dat gaat haar zo goed af dat ze in 2005 een eigen onderneming start. Ze werkt zelfstandig in haar eigen atelier, waar zij beschikt over een oven die haar in staat stelt vrij grote beelden (van ruim een meter) te maken . 

Tijdens de jaarlijkse grote internationale keramiekmarkt in Dwingeloo wint zij in 2006 de Publieksprijs, in 2009 wint zij deze prijs opnieuw.
Aan Galerie de Groninger Kroon te Finsterwolde levert zij beelden met het thema “De Kus in de Kunst”, alle beelden vinden een nieuwe eigenaar. Er volgen succesvolle exposities bij o.a. Anot in Hoogeveen, Artihove in Bergschenhoek, Pronk Keukens in Zuid Schermer, Galerie Korpershoek in Nieuwleusen, Galerie Tolg-Art in  Wierden, Kleikunst Wassenaar en  GallerieArt in Bentheim. 

In haar portfolio kun u genieten van een deel van haar collectie. Mocht u interesse hebben in haar werk dan kunt u een van Hannie’s exposities bezoeken of een  persoonlijke afspraak met haar maken. Haar e-mail en telefoonnummer zijn te vinden onder de contact button.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.